Slovenija, napolnimo Kongresni trg za male borce – 4. 9.

Mali borci Paskal, Lea, Miloš, Tian, Zala, Lorien, Taj, Luka, Anže, Marko in premnogi drugi otroci s težkimi boleznimi potrebujejo našo podporo ter nas skupaj z Društvom Viljem Julijan vabijo, da 4.9. pridemo na veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan in zanje napolnimo Kongresni trg v Ljubljani. 

Ta vseslovenski glasbeni dogodek je ponosen glas otrok z redkimi boleznimi in je izraz solidarnosti, podpore in pomoči otrokom, ki se soočajo z najtežjimi možnimi boleznimi, ki so večinoma neozdravljive, doživljenjske in nemalokrat tudi smrtonosne. To je težka realnost redkih bolezni in otroci s temi boleznimi so izjemni srčni in pogumni borci, ki si zaslužijo našo podporo in priklon. 

Na letošnjem koncertu, ki ga organizira Društvo Viljem Julijan, bodo nastopili priznani domači in tuji glasbeniki: Kvatropirci, Vanna, Vesna Pisarović, SoulGreg Artist & BigLights Band, Saša Lendero, Rebeka Dremelj, Jacques Houdek, Lea Sirk, Nuška Drašček, Trkaj, Nina Strnad in Elvira Hasanagić, voditelja dogodka pa bosta Domen Valič in Ajda Bezenšek Špetič. 

Pobudnika koncerta sta glasbenik SoulGreg Artist in Nina, starša fantka Viljema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol izgubil svoj boj s smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je postal ambasador in glasnik vseh otrok z redkimi boleznimi. 

»Pozivava Slovenijo, da 4. 9. napolnimo Kongresni trg ter najbolj šibkim in nemočnim otrokom, ki se borijo s skrajno težkimi boleznimi, podamo svojo podporo in ljubezen,« apelirata na ljudi starša Viljema Julijana. 

Srčne zgodbe nekaterih malih borcev si lahko preberete tu: 

Vabljeni na dobrodelni koncert Viljem Julijan 

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim Si (Petrol, OMV, Pošta …) in na spletu: https://www.eventim.si/si/vstopnice/veliki-dobrodelni-koncert-viljem-julijan-ljubljana-kongresni-trg-563602/ 

Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine doživljajo skrajne človeške stiske (http://viljem-julijan.si/zgodbe-malih-borcev/), žal pa so vse prevečkrat pozabljeni. Dobrodelni koncert Viljem Julijan je ponosen in odmeven glas vseh malih borcev, ki spodbuja ljudi, da odprejo srce za male bolnike in njihove družine. Dogodek je tako simbol ljubezni, podpore in neprecenljive vrednosti življenja vseh otrok. 

Redke bolezni 

Redke bolezni so prezrte bolezni. So zgodbe globoke bolečine, žalosti in izgube ter so tudi zgodbe izjemne srčnosti, ljubezni in upanja. Redke bolezni na žalost večinoma prizadenejo ravno otroke, so večinoma neozdravljive, življenjsko ogrožajoče in pogosto smrtonosne. Stiske, ki jih povzročajo redke bolezni, so izredno hude tako za otroka kot za celotno družino. Ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske, ne samo za obolele, ampak tudi za njihove starše in celotno družino. Družine otrok z redkimi boleznimi se pogosto znajdejo tudi v materialni stiski, saj te bolezni s sabo prinašajo visoke stroške zdravljenja, nege in oskrbe. 

Društvo Viljem Julijan 

Ustanovitelja društva sta starša fantka Viljema Julijana, glasbenik SoulGreg Artist in njegova žena Nina. Viljem Julijan je lansko leto po težki bitki pri starosti dveh let in pol preminil za smrtonosno neozdravljivo redko boleznijo, v svojem kratkem življenju pa je ganil celotno Slovenijo in postal glasnik malih borcev. Zgodba Viljema Julijana je ogromno prispevala k širjenju zavedanja o redkih boleznih in naslavljanju problematike, s katero se ti otroci soočajo. Gregor in Nina sta se zato zavezala k temu, da bosta kot ambasadorja in zagovornika malih borcev po svojih najboljših močeh pomagala tem otrokom in njihovim družinam, zato vsako leto pripravljata tudi veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan. V samo slabih dveh letih delovanja društva sta za male borce zbrala in podarila že več kot 250.000€ donacij.