Na dobrodelnem koncertu zbrali 50.000 evrov za otroke z redkimi boleznimi

Na sobotnem dobrodelnem koncertu na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki ga je organiziralo društvo Viljem Julijan, so uspeli zbrati okoli 50.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenili otrokom z redkimi boleznimi, so napovedali organizatorji.

Na polnem Kongresnem trgu so za “male borce” nastopili številni domači in tuji glasbeni zvezdniki, glavne in največje zvezde tega čarobnega in edinstvenega dogodka pa so bili otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se s koncertom zbirala sredstva, so zapisali v sporočilu za javnost.

Koncert, ki ga je s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik republike Borut Pahor, je po besedah njegovega pobudnika. glasbenika SoulGrega Artista, zapuščina njegovega sina Viljema Julijana, ki je pri svojih dveh letih in pol izgubil bitko z neozdravljivo boleznijo.

Na koncertu so poleg vrhunskih glasbenikov nastopili tudi mali borci.

V Društvu Viljem Julijan bodo celoten znesek, zbran s koncertom, tako s prodajo vstopnic kot s koncertno poletno zbiralno akcijo, ki so jo začeli že v juniju, namenili za njihov dobrodelni Sklad Viljem Julijan, s katerim finančno pomagajo otrokom z redkimi boleznimi.

“Vsa sredstva, ki smo jih zbrali s tem prekrasnim dogodkom skozi našo zbiralno akcijo, bomo v celotni namenili malim borcem,” pa so povzeli besede predsednika Društva Viljem Julijan Nejca Jelena.