Objavljen razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za literarni prvenec

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) je objavilo razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma (SKS) za najboljši literarni prvenec, izdan v minulem letu. Podelitev nagrade bo eden pomembnejših dogodkov Slovenskega knjižnega sejma (SKS), ki bo letos potekal že v 37. izdaji. Rok za oddajo predlogov je 12. oktober, so sporočili iz DSP.

Na DSP založbe in samozaložnike pozivajo, da naj na razpis prijavijo prva literarna dela avtorjev – prozo, poezijo ali dramo – izdana med 11. oktobrom 2020 do 10. oktobrom 2021. Svojim predlogom naj priložijo tri izvode knjige in jih pošljejo najkasneje do 12. oktobra na naslov DSP, ki ima sedež na na Tomšičevi 12 v Ljubljani.

Lani je nagrado za najboljši literarni prvenec Slovenskega knjižnega sejma (SKS), ki je zaradi epidemije potekal na spletu, dobilo delo Boruta Kraševca Agni, ki je izšlo pri založbi LUD Šerpa. Podobno kot naslov, ki je v svoji večplastnosti skrivnosten in izzivalen, je tudi vsebina dela, ki ga po oceni žirije ni možno uvrstiti v določeno kategorijo, polna privlačne zagonetnosti.

Slovenski knjižni sejem bo letos potekal med 23. in 28. novembrom.