ovseni kosmiči

Mednarodni prehrambeni sejem Anuga

V nemškem Kölnu se danes začenja mednarodni sejem Anuga, namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambene industrije. Na njem se pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija predstavlja tudi 17 slovenskih podjetij, so sporočili iz Spirita. Letos bo sejem potekal v hibridni obliki.

Sejem Anuga, ki bo v Kölnu potekal do srede, so v Spiritu označili za najpomembnejši sejem s področja prehrambene industrije v Evropi. Odvija se vsako drugo leto, na njem pa se predstavljajo bio prehrambeni izdelki, sveži in ohlajeni prehrambeni izdelki, meso, zmrznjena hrana, mlečni izdelki, pekarski izdelki, kruh in pecivo, vroči napitki, pijače, zdrava prehrana in ketering.

Leta 2019 se je na sejmu predstavilo 7405 razstavljavcev iz 107 držav, obiskalo pa ga je več kot 165.000 obiskovalcev.

Na razstavnem prostoru v skupni velikosti 263 kvadratnih metrov, ki ga na sejmu zagotavlja Spirit Slovenija, bo svoje storitve in izdelke predstavljalo 17 slovenskih podjetij. To so Bimed, Conditus, Delamaris, Ekolife Natura, Indy & Pippa, Ino, Jeruzalem SAT, Kras, Mlin Katič, Nimrod, Organa, Pekarna Pečjak, Proslad, Smodin, Stork, Tovarna olja Gea in Viny Greta. Skupinska predstavitev slovenskih podjetij je umeščena v več vsebinskih segmentov sejma, in sicer Anuga Fine Food, Anuga Culinary Concepts, Anuga Meat, Anuga Frozen in Anuga Drinks.

Kot so zapisali v Spiritu, se je kar nekaj udeleženih podjetij sejma pod okriljem agencije udeležilo večkrat. Med prednostmi skupinskega nastopa poudarjajo predvsem nižje stroške samega nastopa, boljšo izpostavljenost razstavnega prostora in s tem večjo opaznost med obiskovalci ter sinergijo med slovenskimi razstavljavci.

Udeleženci pričakujejo, da bo sejem kljub trenutnim razmeram obiskalo čim večje število poslovnih obiskovalcev, ki so bili v zadnjem časovnem obdobju zaradi razmer prikrajšani za udeležbo oziroma obisk tovrstnih dogodkov, so še zapisali na Spiritu.

Do konca letošnjega leta bosta pod okriljem javne agencije izvedeni še dve skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva, in sicer na sejmu prehrambne industrije Tuttofood v Milanu, ki bo konec meseca, in na novembrskem mednarodnem navtičnem sejmu Metstrade v Amsterdamu.