olivno olje

Prehrambeni sejem Tuttofood v Milanu

Na mednarodnem sejmu prehrambene industrije Tuttofood, ki sodi med vodilne strokovne dogodke s tega področja v Evropi in se danes začenja v italijanskem Milanu, se bo pod okriljem agencije Spirit Slovenija predstavljalo 14 slovenskih podjetij. Skupno prireditelji pričakujejo več kot 1300 razstavljalcev iz več kot 40 držav, navajajo v Spiritu.

Sejem Tuttofood se odvija vsako drugo leto in je namenjen predstavitvi izdelkov s področja prehrambene industrije. Razstavljalci predstavljajo predvsem mesne in suhomesne izdelke, sadje in zelenjavo, morsko hrano, alkoholne in brezalkoholne pijače, zamrznjeno hrano, mleko in mlečne izdelke, jedilna olja, pekarske izdelke, sladice in slaščice, testenine in delikatesne izdelke. Sejem spremljajo različni dogodki, seminarji in strokovne konference, na katerih predstavljajo najnovejše trende in inovacije v prehrambeni industriji.

V letu 2019, ko se je sejma pod okriljem Spirita udeležila skupina osmih slovenskih podjetij, se je v Milanu predstavilo več kot 307 razstavljavcev iz 40 držav, obiskalo pa ga je več kot 82.551 poslovnih obiskovalcev iz 141 držav. Letos bo število razstavljalcev še večje.

Sejem, ki bo potekal do torka, naj bi se prvotno odvil maja, vendar je bila izvedba dogodka v fizičnem formatu zaradi razmer, povezanih s covidom-19, prestavljena na jesenski termin in ob bok sejmu HostMilano, ki velja za največji evropski sejem gostinske opreme. Oba sejma sta kljub različnim področjem vsebinsko komplementarna, zato prireditelji pričakujejo dober poslovni obisk.

Na slovenskem razstavnem prostoru se bodo pod sloganom Zelena, kreativna, pametna na 150 kvadratnih metrih razstavne površine predstavljala slovenska podjetja Barbio’s, Bimed, Bufo eko, Galavita, Gea, La Popsi, Mlekarna Krepko, Kele & Kele, Organa, Pivovarna Vizir, Singavision, Stork, Tina, Viny Greta in Wal – impex, so še navedli v Spiritu.