stiska

Nova platforma Truhoma za pomoč v stiski

Ljudem v stiski bo po novem pomagala tudi nova platforma Truhoma. Na tem spletnem mestu lahko ljudje v stiski zaprosijo za pakete pomoči, ki vsebujejo živila, čistila, higienske izdelke in izdelke za dojenčke, so zapisali pri platformi.

Prošnje za pomoč lahko pošljejo družine in posamezniki, prav tako pa bodo pomagali projektom dobrodelnih organizacij. Nakup paketov financirajo donatorji, paketi pa bodo dostavljeni neposredno ljudem v stiski. Preveč ljudi in otrok je lačnih in komaj shajajo, je na četrtkovi predstavitvi platforme v Ljubljani izpostavila podjetnica in ustanoviteljica Truhome in Anine zvezdice Ana Lukner Roljić. Hkrati pa je na svetu po njenem prepričanju dovolj vsega, da bi lahko vsi dostojno živeli, so njene besede z včerajšnje predstavitve projekta povzeli organizatorji.

Tehnologija block-chain po njenih navedbah predstavlja orodje, s katerim je v filantropiji mogoče marsikaj rešiti. Njihov sedež je v San Joseju v Kaliforniji v ZDA, kjer bo platforma po načrtu začela delovati v prvem četrtletju 2022, kot prva pa je zaživela v Sloveniji.

Lukner Roljićeva želi s Truhomo decentralizirati proces dobrodelnosti, tako da z uvajanjem inovativne tehnologije v svet dobrodelnosti vnaša 100-odstotno transparentnost, sledljivost in učinkovitost. Hkrati želi postaviti nove in enotne standarde v dobrodelnosti.

Zdajšnji model dobrodelnosti na dolgi rok po njenem mnenju ni vzdržen, sistem pa ni dovolj pregleden in učinkovit. Donator premalokrat zares ve, kam je šel donirani denar, kako je bil porabljen in ali je bil zares porabljen za namen, za katerega so ga darovali, so še navedli pri Truhomi.