roki

V dobrodelni akciji Za nasmeh v mestu zbrali več kot 38.000 evrov

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija sta letos že osmič zapored organizirala dobrodelno akcijo Za nasmeh v mestu, s katero želita otrokom, družinam in posameznikom, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski, pomagati in jim na obraz privabiti nasmeh. V dobrodelni akciji so zbrali 38.530 evrov.

Sredstva je doniralo več kot 90 gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja in okolice. Tako kot v preteklosti so tudi letos vsa zbrana sredstva pretvorili v darilne bone Dobimo se v mestu, ki so jih včeraj razdelili Škofijski Karitas Celje in celjskemu območnemu združenju Rdečega križa Slovenije, so včeraj sporočili iz Zavoda Celeia Celje.

Vsak obdarjenec bo prejel darilni bon v vrednosti 40 evrov, ki ga bo lahko unovčil v več kot petdesetih trgovskih in storitvenih lokalih v mestnem jedru Celja.

Dobrodelna akcija Za nasmeh v mestu je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Darilni boni so računalniško evidentirani, kar omogoča preglednost njihove porabe. Organizatorji so veseli, da si obdarjenci z darilnimi boni lahko kupijo nekaj, kar nujno potrebujejo. Z dobrodelno akcijo jim polepšajo božično-novoletni čas, hkrati pa prispevajo k poslovni živahnosti v mestu.

V preteklih sedmih letih so skupaj zbrali 152.374 evrov. Leta 2017 so dodatno zbrali še 6400 evrov in s tem zneskom pomagali Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske, ko je kupovalo vozilo, prilagojeno invalidom.