telovadba

Akcija Telovadimo doma preko malih zaslonov

Društvo Šola zdravja je ob sodelovanju z lokalnimi televizijami znova začelo akcijo Telovadimo doma preko malih zaslonov. Kot so sporočili, je društvo pripravilo dva filma z vadbo, ki ju bodo televizijske postaje vključile v svoj program. Redni jutranji telovadbi se je mogoče priključiti tudi od ponedeljka do petka ob osmi uri preko Zooma.

Motivirati želijo veliko število prebivalcev za vsakodnevno skrb za svoje zdravje, poskrbeti pa želijo tudi za tiste, ki niso vešči uporabe interneta ali ga sploh nimajo.

Poleg filma z jutranjo telovadbo z naslovom 1000 gibov je društvo ustvarilo tudi film Dihamo z naravo, v katerem gledalcem predstavljajo sprostitvene dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti. Iz društva sporočajo, da se je na pobudo odzvalo kar nekaj televizij, ki bodo v svoj jutranji program vključile oba ali enega od omenjenih filmov.

Na akcijo so se odzvale lokalne televizije STV (Savinjska TV), VI-TEL (Primorska TV), TV Bled, AS televizija (Murska Sobota), TV Vaš kanal, Koroška TV, Koroška Regionalna TV, Gorenjska TV, E-Posavje TV, ETV HD (Zasavje), GO TV, R Kanal +, TV Medvode, TV Uršlja, Vascom TV, KTV Ormož, Zasavska TV, SIP TV in PeTV.

Filmi s telovadbo so objavljeni tudi na društvenem YouTube kanalu, povezava do vadbe na platformi Zoom pa je javno dostopna na spletni strani društva.