decembrske lizike

Ljubljana: Danes še zadnje srečanje z dedkom Mrazom

Najmlajši v Ljubljani se bodo danes še zadnjič v tem letu srečali z dedkom Mrazom. Od 17. do 18. ure se bo namreč vozil po mestu, pozdravljal mimoidoče in delil bonbone. Silvestrovanja na prostem v Ljubljani sicer tudi letos odpadejo, bo pa nebo nad Ljubljano ob polnoči razsvetlil ekološki ognjemet z grajskega griča.

Kot so sporočili iz Turizma Ljubljana, se je dedek Mraz letos v Ljubljano pripeljal na prav posebnem prevoznem sredstvu, rikšji kočiji. Z enim od svojih palčkov sta se namreč odločila, da bo šviganje po ljubljanskih ulicah na tak način bolj varno in zanimivo.

Najmlajši so dedka Mraza lahko srečali vsak dan od ponedeljka med 17. in 18. uro v mestnem jedru. S palčkom sta krožila po Križevniški ulici, Čevljarskem mostu, Bregu ter Starem, Mestnem, Prešernovem in Kongresnem trgu. Mimoidočim sta izrekala praznična voščila in delila bonbone.

Zaradi protikoronskih ukrepov silvestrovanj na prostem v Ljubljani tokrat ne bo, bo pa na silvestrovo ob polnoči v primeru jasnega vremena nebo nad prestolnico razsvetlil ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz papirja in razgradljivih materialov bodo tudi letos v barvi Ljubljane – zeleni in silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra. Če bo megla, povečana oblačnost ali močan veter, bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami.

Ljubljana sicer ostaja praznično okrašena vse do 16. januarja 2022.