kruh

V decembrski akciji Pomagajmo skupaj zbrali 45 ton hrane za družine v stiski

Dobrodelna organizacija Anina zvezdica, kupci in Spar Slovenija so ponovno združili moči v decembrski akciji Pomagajmo skupaj in v Sparovih trgovinah zbrali kar 45 ton hrane. Poleg tega pa je s pomočjo donacije v višini 15.000 evrov Anina zvezdica pripravila pakete hrane za skupno okoli tisoč družin v stiski, so sporočili iz podjetja.

V začetku decembra je Spar Slovenija v sklopu tradicionalnega, že deset let trajajočega sodelovanja, Anini zvezdici doniral živila v vrednosti 15.000 evrov, iz katerih so pripravili pakete za okoli 400 družin, ki živijo v pomanjkanju. Kupci so nato lahko vse do konca leta v trgovinah Spar in Interspar darovali hrano z daljšim rokom uporabe ter s skupnimi močmi napolnili 177 vozičkov Anine zvezdice, kar je naneslo 45 ton hrane, ki so jo razdelili med dodanih 600 družin, so pojasnili.

December je v Sparu nasploh mesec dobrodelnosti, kar so dokazali tudi z drugimi dobrodelnimi projekti. Med drugim so se pridružili Verigi dobrih ljudi in v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje v trgovini Interspar Vič pripravili pakete z osnovnimi življenjskimi potrebščinami za 20 družin v stiski.

V začetku decembra so se spomnili tudi na zdravstvene delavce, ki delujejo na covidnih oddelkih sedmih bolnišnic, in jim v znak zahvale za požrtvovalno delo pripeljali skupaj 70 ročno narejenih Spar Premium šefovih tort iz Pekarne Spar. Za 300 zaposlenih v ljubljanski bolnišnici pa so poleg sladkega presenečenja pripravili še toplo kosilo iz lokalnih sestavin.

V prazničnem času niso pozabili niti na najmlajše, ki se soočajo z boleznijo ali živijo v stiski. Pred božično-novoletnimi prazniki so tako združili moči z dobavitelji ter z več kot 120 igračami razveselili otroke iz Humanitarnega društva Križemrok, Društva Viljem Julijan in Junakov 3. nadstropja.