mladostniki

Fundacija Yes z donacijo omogočila mesečne štipendije

Fundacija Yes je z letošnjo donacijo omogočila mesečne štipendije osmim socialno ogroženim otrokom in mladostnikom za koledarsko leto 2022. Letošnji štipendijski sklad znaša 35.000 evrov, posamezna štipendija pa 120 evrov na mesec, so sporočili iz Združenja Yes.

Kot so sporočili iz omenjenega poslovnega kluba, so mesečne štipendije podelili dvema osnovnošolcema, trem dijakom in trem študentom različnih smeri. Po njihovih besedah bodo štipendije razbremenile družine, mladostnikom pa bodo omogočile brezskrbno šolanje v tem letu ter udeleževanje v športnih in drugih prostočasnih aktivnostih, kjer se bodo lahko družili s svojimi vrstniki.

Fundacija Yes vsako leto denar nameni za različne humanitarne projekte. Lansko leto so v okviru akcije donirali 50 prenosnih računalnikov in 15 pametnih mobilnih telefonov, saj je bilo šolanje na daljavo zaradi materialne stiske mnogim otrokom brez podpore onemogočeno, so izpostavili.

Dodali so, da gre letos že za tretjo donacijo fundacije za otroke iz socialno ogroženih družin, ki jo izpeljujejo v okviru projekta Botrstvo.